luni, februarie 16, 2009

Reteta zilei: Cascaval pane


Ingrediente:

100-150 g cascaval, unt sau untdelemn, lapte, faina.

Mod de preparare:


Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut cu furculita pina cind se face putina spuma) si la urma prin pesmet. Se pregatesc toate feliile. O tigaie goala (potrivita dupa cantitatea cascavalului) se infierbinta, 3-4 minute , la foc mic (nu direct pe flacara). Se pune untdelemn cit sa o acopere in strat subtire (2-3 mm) si imediat se asaza feliile de cascaval care se prajesc pe ambele parti, pina ce se rumenesc si cascavalul se inmoaie. Se servesc imediat, altfel se vor intari.Ca garnitura se pot folosi cartofii prajiti, insotiti de o salata de rosii si castraveti.

Niciun comentariu: