duminică, iunie 22, 2008

Wimbledon 2008


Bătălia pentru primul loc în clasamentul ATP continua săptămâna viitoare la All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, acolo unde incepe al 3 lea turneu de Grand Slam al anului, Wimbledon. In ultima saptamana pregatitoare pentru Wimbledon, cei trei ”Mari”, Federer, Nadal si Djokovic au jucat finale la turneele pe iarba la care au participat.Nadal l-a invins pe Djokovic la Queen’s la Londra, castigand primul sau turneu ATP pe iarba. Federer a ramas neinvins pe iarba castigand al 59 lea meci consecutiv pe aceasta suprafata si castigand turneul de la Halle din Germania. Elvetianul este principalul favorit la castigarea acestei editii a turneului, lucru care ar duce la doborarea recordului lui Bjorn Borg de 5 victorii consecutive pe iarba din Londra intre anii 1975-1980. Desi din ce in ce mai multa lume spera ca suprematia lui Federer la Wimbledon sa se incheie in acest an, elvetianul este de alta parere. El va debuta luni, impotriva slovacului Dominik Hrbaty.
ostul jucator de Top 20, ajuns intre timp pe locul 272, din cauza deselor accidentari, are un avantaj de 2-0 in meciurile directe cu Federer.Elvetianul ar putea juca in turul 2 cu Robin Soderling, in turul 3 cu Gael Monfils, cel cu care a jucat la Roland Garros in semifinale.In turul 4, ar putea juca cu Lleyton Hewitt, celalalt castigator la Wimbledon prezent pe tablou, sau cu Fernando Gonzalez.Posibili adversari pentru sferturi, David Ferrer, Tomas Berdych, Fernando Verdasco sau Michael Llodra.

In al doilea sfert al tabloului, Novak Djokovic va juca in primul tur cu germanul Michael Berrer, si l-ar putea intalni in turul doi pe fostul dublu castigator de turnee de Mare Slem, rusul Marat Safin.In turul 3 ar putea juca cu italianul Andreas Seppi, iar in turul 4, Stanislas Wawrinka sau Juan Carlos Ferrero.In sferturile de finala posibili adversari sunt David Nalbandian, Marcos Baghdatis, Ivo Karlovic sau Feliciano Lopez.

In a doua jumatate a tabloului, spaniolul Rafael Nadal si americanul Andy Roddick sunt singurii fosti finalisti la Wimbledon prezenti.Roddick va juca in primul tur cu argentinianul Eduardo Schwank.In sferturi ar putea juca cu Nr.4 mondial, Nikolay Davydenko.

Rafael Nadal joaca in primul tur cu germanul venit din calificari Andreas Beck.In turul 2 va juca cu castigatorul dintre Ernests Gulbis si John Isner.Nicolas Kiefer pare a fi adversarul pentru turul 3, iar cu Radek Stepanek sau Mikhail Youzhny ar putea juca in turul 4.In sferturi foarte posibil va juca cu unul dintre Richad Gasquet, Andy Murray, Tommy Robredo sau Gilles Simon. Ramane de vazut ce va face Murray, un jucator care de fiecare data in ultimii ani a facut o figura frumoasa la el in Marea Britanie.

Daca Roger Federer si Rafael Nadal vor juca finala, va fi prima data dupa 1988-90, cand aceeasi 2 finalisti se intalnesc in 3 finale consecutive.Stefan Edberg l-a invins pe rivalul sau Boris Becker in 2 din cele 3 finale.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Tot Federer cred ca va castiga ;)

PS: baga si tu un comment aici sa te adaug la lista: http://nosfer.ro/bloguri-sibiu/