joi, iunie 12, 2008

Mozilla Firefox 3 se doreşte a fi cel mai utilizat browser din lume


Mozilla, dezvoltatorul motorului de căutare Firefox, intenţionează să stabilească un record mondial. Doreşte ca versiunea a treia a Firefox să devină cel mai utilizat browser din lume chiar din ziua lansării sale.

Mozilla vrea să intre în cartea recordurilor, cu al treilea candidat Beta al ultimei versiuni pregătite pentru browserul de internet Firefox.

Lansarea versiunii Firefox 3 a fost anunţată pentru luna aceasta, iar noul program este unul îmbunătăţit în comparaţie cu versiunea precedentă Mozilla.

Prima variantă de test a Firefox oferea o viteză extrem de mare a încărcării paginilor de internet, mult mai rapida decât la orice alt browser, iar la Beta 2 s-a insistat pe întărirea securităţii la navigarea pe internet.

Cel mai recent Beta se concentrează pe aspectul exterior al browserului. Are elemente inovatoare, aplicaţii noi, funcţii de securitate mai bune, dar şi alte unelte care să uşureze accesul la browser.

La capitolul aspect, Firefox se va integra perfect cu orice sistem de operare, fie el Linux, Mac sau Microsoft Windows. După mai multe luni de dezvoltare, Firefox 3 este gata şi va putea fi descărcat curând, susţin creatorii browserului. Până în prezent, versiunea Firefox 2 lansată în octombrie 2006 a avut 1,6 milioane de descărcări.

Reprezentanţii Mozilla speră că această cifră va fi depăşită cu mult de noul serviciu, Firefox 3. Ei şi-au stabilit o ţintă destul de ambiţioasă: 5 milioane de download-uri. Cota de piaţă a Firefox în aprilie anul acesta a fost de 39,1% la nivel global, în timp ce Internet Explorer a avut 54,8%. Asta înseamnă că browserul Mozilla câştigă teren pe zi ce trece. Spre comparaţie, în 2005, browserul open-source Firefox obţinea peste 8% din cota de piaţă deţinută de Microsoft Internet Explorer.

Deşi pentru utilizatori este o veste foarte bună, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Microsoft. Gigantul IT&C a lansat în februarie la Las Vegas o versiune experimentală a Internet Explorer 8. Este una dintre cele mai recente mişcări făcute de Microsoft în încercarea de a-şi spori prezenţa pe Internet. O strategie din care face parte şi tentativa de cumpărare a grupului Yahoo.
Articol aparut pe www.realitatea.net

Niciun comentariu: