joi, iunie 19, 2008

Boston Celtics noua campioana a NBA


Bill Russell si John Havliceck au fost in tribune, si cu siguranta Red a aprins un trabuc undeva acolo sus in semn de victorie si Boston Celtics au revenit in fruntea NBA ca marile echipe dinaintea lor...dominanti in toate modurile posibile.
Pe un parchet nou din TD Banknorth Garden, dar dedesubtul unor "rafters" vechi de peste 20 de ani Boston Celtics a castigat dupa 22 de ani titlul din NBA. In sfarsit dupa mai mult de 2 decenii NBA ul a devenit verde.
Motivati de scandari de genul "Beat LA" si "Seven-teen", Celtics i au spulberat pe LA Lakers razbunandu se astfel pe toti cei care nu i au crezut in stare sa si duca munca pana la capat. Au reusit cu brio sa revina dupa infrangerea din "City of Angels" din urma cu cateva zile si au "inchis" finala cu un scor care ne scuteste de orice comentarii : 131-92. A fost un scor, si un meci care l a facut chiar si pe marele Phil Jackson sa se simta umilit.

"It means so much more because these are the guys, the Havliceks, the Bill Russells, the Cousys,'' spune Paul Pierce. "These guys started what's going on with those banners. They don't hang up any other banners but championship ones.

"And now I'm a part of it.''

Din pacate pentru ei, Lakers s au inecat in uriasul val verde care a cuprins NBA ul, iar MVP ul sezonului regulat, Kobe Bryant nu a reusit sa forteze un meci 7, care probabil avea alta istorie decat cel din 17 iunie.

Rajon Rondo a avut 21 de puncte, 8 pase decisive, 7 recuperari si 6 mingi castigate si C`s au avut la pauza un avantaj de 23 de puncte pe care nu l au mai cedat pana la final in fata unei echipe care incerca sa devina prima din istorie care sa intoarca o finala a NBA de la 1-3 la general...ei bine, nu au avut nicio sansa. Diferenta de 39 de puncte o depaseste pe cea din 1965 tot a lui Boston si tot in fata lui Lakers, scor 129-96, intr un meci care este ultimul al finalei.

Imediat dupa finalul partidei, Garnett a sarutat spiridusul de la mijlocul terenului de pe parchet si s a dus in tribune la bunul sau prieten, Bill Russell si i a spus acestuia "Am si eu unul, am si eu unul" (inel de campion), iar Russell i a raspuns "You sure do".

Este primul titlu pentru Celtics de la decesul marelui Red Auerbach, care a contribuit la celelalte 16 succese. Si chiar si el, care ne a parasit in 2006 a avut parte de o bucurie...Phil Jackson nu l a depasit la numarul de campionate castigate (9). Rivalitatea dintre Celtics si Lakers ramane in istorie doar, C`s avand la general un avantaj zdrobitor, 9-2. Chiar si Kobe a fost nevoit sa recunoasca, ca, Celtics au fost mai buni si au avut cea mai buna aparare in acest sezon. Celtics nu aveau nicio scuza daca pierdeau titlul din postura unei echipe care a castigat 66 de meciuri in sezonul regulat. A fost din nou un efort colectiv al baietilor in verde care, condusi de Rivers, care a imprumutat cuvantul african "ubuntu" (pronuntat Ooh-BOON-too) si care inseamna "I am because we are", si care este motto ul echipei in verde. Lakers n au avut nicio sansa. In ultimul minut al primei reprize, Garnett a fost faultat si a reusit un cos, iar pe drumul inspre vestiar a spus "That's that.'' Si asa a fost. Celtics nu le au mai dat nicio sansa celor de la Lakers si au castigat clar...poate prea clar. Paul Pierce a fost MVP ul finalei, o finala pe care lumea si o va aminti si peste ani, asa cum se intampla cu marile meciuri, marile rivalitati, care nu sunt uitate niciodata. Sau poate lumea isi va aminti doar asta...BOSTON CELTICS campioana NBA in 2008.

Un comentariu:

Iulia spunea...

Celtics %%- ;;) \:D/