vineri, iulie 03, 2009

Finală clasică la Wimbledon!

Finală clasică la Wimbledon şi în competiţia masculină. Roger Federer îl va întâlni în ultimul act al turneului de la Londra pe americanul Andy Roddick, învingător în semifinale al marii speranţe britanice, Andy Murray, cu 6-4, 4-6, 7-6(7), 7-6 , după aproape trei ore de joc.

Cei doi tenismeni se vor afla faţă în faţă pentru a 21-a oară, scorul fiind zdrobitor în favoarea elveţianului, care conduce cu 18-2. Mai mult, Swiss Maestro l-a răpus pe omul as de trei ori la Wimbledon, de două ori chiar în finale (2004, 2005).

Partida de azi, contra scoţianului l-a solicitat pe american la maxim, poate chiar mai mult decât dramaticul sfert de finală, împotriva lui Hewitt. Murray l-a surprins pe Roddick cu serviciul, reuşind mai mulţi aşi decât posesorul celui mai puternic serviciu din lume.(25-21). Totuşi, fostul număr unu mondial a gestionat perfect momentele cheie ale meciului şi a reuşit să se impună şi să se califice în cea de-a patra finală de Grand Slam din carieră. Până în prezent, A-Rod a cucerit un singur titlu, US Openul, în 2003.

După ce britanicii au visat în zadar timp de aproape un deceniu că Tim Henmann poate rupe blestemul şi se poate impune la Wimbledon, acum speranţele lor se văd năruite din nou, odată cu eliminarea lui Murray. Frederick John Perry este ultimul britanic care a reuşit să câştige titlul pe teren propriu....în 1936.

Rămâne de văzut cum va reuşi să se recupereze tenismanul din State în vederea finalei de duminică, având în vedere efortul depus.
La finalul meciului, Domnul As a recunoscut că nu se aştepta la o asemenea performanţă la Wimbledonul de anul acesta şi recunoaşte că rezultatul partidei a fost influenţat şi de presiunea mare care a apăsat pe umerii oponentului.

"Nu mulţi oameni mi-au dat şanse în această partidă, dar am crezut în şansa mea şi am câştigat. Să fiu cinstit, sunt convins că Murray nu a jucat la potenţial maxim, deoarece presiunea a fost imensă pe umerii săi, să evoluezi în faţa propriilor fani, e întotdeauna greu. Am jucat extraordinar şi am reuşit să îll înving, deşi la un moment dat nu credeam că voi mai ajunge să joc încă o finală, aici, la Londra.", a spus Roddick la finalul meciului.


Sursa

Niciun comentariu: