vineri, martie 06, 2009

Cele mai bune jocuri din istorie


Guinness World Records 2009 Gamers Edition a stabilit de curand un top 50 al celor mai influente, distractive si longevive jocuri din istoria absolut fermecatoare a gaming-ului.
Nu trebuie sa va surprinda deloc faptul ca titluri de succes precum Call of Duty 4, GTA San Andreas sau Star Wars: Knights of the Old Republic nu ocupa pozitii fruntase in clasament, ele fiind impinse mult catre coada topului de catre clasicele jocuri care au influentat semnificativ copilariile noastre, chiar daca putini dintre noi au avut ocazia sa le joace pe console originale. Titlurile realizate initial pentru console au fost portate cu succes si pe PC, multe dintre cele prezente in top fiind emulate de catre fanii inraiti. Potrivit publicatiei Kotaku, redactorul sef Craig Glenday din partea Guinness a tinut sa faca urmatoarea precizare: "Cu totii stiam ca va fi o sarcina dificila, tocmai de aceea am invitat cativa experti din domeniu pentru a alcatui un juriu. Rezultatul a fost acest top 50, care contine jocuri apreciate pentru importanta lor si pentru cat de distractiv este gameplay-ul lor."
Conform Guinness, cel mai influent joc din istorie este Super Mario Kart, urmat de legendarul Tetris si apoi de primul titlu Grand Theft Auto. Super Mario Kart a fost asezat pe prima treapta datorita succesului uluitor pe care l-a avut pe consolele Nintendo. Tetris este, fara dubii, o legenda portata pe mai mult de 50 de platforme si un joc pe care, multi dintre noi, inca il mai joaca cu placere. Primul GTA a fost controversat, dar ideea principala pe care s-a bazat i-a asigurat un succes pretutindeni in lume

Un comentariu:

Anonim spunea...

ce jocuri