luni, iunie 01, 2009

NBA - Orlando revine în finală după 14 ani


Orlando Magic s a calificat in Finala NBA din acest sezon dupa ce a trecut in Finala Estului de LeBron James si ai sai "Cavaleri" din Cleveland, dupa o serie in care baietii lui Stan Van Gundi nu s au lasat intimidati de numele adversarilor lor, si, mai ales, de ceea ce reusisera ei pana in finala, anume cate un "sweep" aplicat celor de la Detroit Pistons si Atlanta Hawks. LeBron a spus ca si doreste o provocare in acest play off si a primit o...poate a fost prea mult pentru el, dovedindu se din nou adevarat celebrul citat al lui Kareem Abdul-Jabbar care zicea : "One man can be a crucial ingredient on a team, but one man cannot make a team.” Poate asta e si diferenta intre LBJ si Michael Jordan, fara dubii amandoi sunt 2 jucatori care si au pus amprenta asupra jocului de baschet, si asupra NBA ului, dar diferenta intre ei este ca, Mike a castigat campionate, pe cand LeBron nu are niciun titlu in palmares, chiar daca a jucat o finala, in 2007, cand Cavs au pierdut cu 0-4 in fata lui San Antonio Spurs.

Revenind la meciul si la seria cu Orlando Magic, ce a impresionat la echipa din Florida a fost faptul ca i au luat tare pe Cavaliers chiar din prima partida castigata de Magic chiar in sala unde doar 2 echipe castigasera sezonul acesta (Lakers si 76ers ), in Quicken Loans Arena sau..."at the Q". Desi LeBron a reusit 49 de puncte in primul meci, D12 si Rashard Lewis au combinat pentru 52 de puncte si 20 de recuperari, iar Orlando Magic castiga in Cleveland cu 107-106.

Meciul 2 a avut cam aceeasi desfasurare ca si primul, Cavs conducand chiar si la 20 de puncte numai ca, de aceasta data ei s au si impus, pe final datorita "buzzer beater ului" lui LeBron, care a facut, din nou minuni, inghetand tabela la 96-95. 35 de puncte pentru LeBron si seria era din nou egala, 1-1.

Ne mutam in Orlando, Florida pentru meciul 3, un meci dominat de Howard & Co. si castigat la diferenta de 10 puncte, 99-89. King James inscrie 41 de puncte, iar D12 are primul meci din acest play off in care nu reuseste un "double double", el terminand cu 24 de puncte si 9 recuperari.

A 4 a partida a avut o evolutie a scorului similara cu primele 2, din nou Magic impunandu se la o diferenta de doar 2 puncte, scor 116-114 dupa o repriza de prelungiri. LeBron inscrie 44 de puncte inlusiv un "are you kidding me 3 pointer" in ultimele secunde, dar Dwight Howard contracareaza cu 27 de puncte si 14 recuperari pentru ca Magic sa aiba 3-1 la general inaintea meciului 5 din Quicken Loans Arena.

Meciul 5 a fost castigat de Cavs, scor 112-102, LeBron reusind un "triple double", cu 37 de puncte, 14 recuperari si 12 pase decisive. De remarcat faptul ca, din nou Cavs au condus la 17 puncte dupa primul sfert ( 35-18 ), si la peste 20 in debutul celui de al 2 lea, dar Magic au revenit pana la pauza.

Meciul 6, un meci de "do or die" pentru LeBron s a dovedit a fi ultimul din acest play off pentru el si Cavaliers, Magic castigand cu 103-90 si astfel asigurandu si prezenta in finala, acolo unde vor intalni pe Los Angeles Lakers...Kobe vs LeBron? poate la anu`...anul acesta nu !



Niciun comentariu: