joi, aprilie 30, 2009

Lumea va fi a celor care se trezesc târziu



O vorbă din bătrâni spune că „cine se scoală de dimineaţă departe ajunge”. Ei bine, o echipă de cercetători din Belgia, Franţa şi Elveţia au dărâmat aceast mit de care mamele se foloseau pentru a-i trezi pe cei somnoroşi.

foto simbol, arhivă NorthfotoPotrivit studiului efectuat de specialişti, cei care se trezesc cu greu dimineaţa şi care se culcă târziu au o mai mare capacitate de atenţie decât cei care se ridică imediat din pat, atenţie care se accentuează pe parcursul zilei.

După mai multe teste efectuate pe numeroşi subiecţi , cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: ”Cei care se trezesc devreme suferă mai mult decât cei care se trezesc târziu din cauza impactului presiunii somnului, acumulată în timpul zilei, presiune care împiedică exprimarea optimă a semnalului de alertă de către regiunile creierului responsabile de acest lucru”.

În ceea ce priveşte cele mai bune performanţe la sfârşitul zilei ale persoanelor care se trezesc târziu, acestea sunt indiscutabile când subiecţii se află în ritmul lor natural, dar adesea sunt neutralizate de constrângerile sociale.


de pe www.libertatea.ro

5 comentarii:

Vlad spunea...

Bahhh unde mi bloaga de la blogroll? :-w

Vlad spunea...

Stf de-l mai scoateti >:P

iulya spunea...

:O:O:O:O:O:O:O:O:O

ALL spunea...

/:)

iulya spunea...

:-j :-j :-j :-j :-j ma abtin. :-j